MAROKO TAJNE PUSTINJE 29. MART 2020.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

prevoz avionom (sa dozvoljenim prtljagom do 13 kg+ ručni prtljag do 8 kg) i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena Big Blue-a je da su hoteli 3*) u Fesu, Erfoudu, Ourzazateu i Marakešu na bazi polupansiona (švedski sto), transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 35.4 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti koji se plaćaju na destinaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 5 evra po danu boravka) i plaćaju se na destinaciji, viza za Maroko u iznosu od 22 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

OPIS HOTELA:

Hotel u Fesu: Menzeh Zalagh 2Boutique Hôtel & Sky 4* https://www.zalagh-palace.ma/ ili sličan

Smešten u centru grada Fes, ovaj hotel nudi klimatizovane sobe sa pogledom na medinu. Hotel ima: bazen, noćni klub, restoran i vinski bar, koji ima pristup bežičnom internetu. Svaka soba opremljena je: minibarom, TV-om sa satelitskim kanalima i fenom za kosu.

Hotel u Erfoudu: Belere 4*                                                 ili sličan

Hotel Belere nudi smeštaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, spoljnim bazenom i barom. Ovaj hotel ima baštu i pristup bežičnom internetu. Recepcija je otvorena 24 sata. Služi se kontinentalni ili bufe doručak.

Hotel u Ourzazateu: Kenzi Azghor 4*         https://www.kenzi-hotels.com/en/kenzi-azghor ili sličan

Smešten u srcu Ouarzazate-a, ovaj hotel nudi jedinstven pogled sa panoramske terase. Ima spoljni bazen, bar i spa centar sa hidromasažnom kadom, hamamom i tretmanima masaže. Sve klimatizirane sobe i apartmani imaju jednostavan dekor i opremljeni su TV-om ravnog ekrana sa satelitskim kanalima, i prostorom za sjedenje. Restoran nudi domaću ili internacionalnu kuhinju i doručak na bazi švedskog stola.

Ostali servisi koje hotel nudi obuhvataju sportski prostor sa teniskim terenom, suvenirnicu, menjačnicu i pristup bežičnom internetu.

Hotel u Marakešu: Labranda Rose Aqua Park 4* http://www.labrandaroseaqua.com/ ili sličan

Labranda Rouz Akva Park ima 2 bazena (sa grejanjem zimi), spa sa saunom i hamamom. Uređen je u tradicionalnim marokanskim bojama. Svaka soba ima LCD televizor sa satelitskim kanalima. Hotel ima 3

restorana koji služe međunarodne, evropske i marokanske specijalitete. Tokom sunčanih dana gosti se mogu opustiti u dvorištu, sa napitkom iz bara. 

           

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje Fesa- Fes je smešten u srcu severenog Maroka. Bio je carska prestonica u vreme dinastije Merenida, Vatasida i Alauita i vekovima je intelektualno, istorijsko i duhovno središte zemlje. Šetnja kroz stari grad (medinu), jedan od najvećih živih srednjovnih gradova na svetu u kome vreme kao da je stalo pre nekoliko stotina godina i gde na jednom kvadratnom kilometru posluje 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca i zabavljača. Obilazak čuvenih živopisnih, starinskih farbara kože. Kapije i zidovi starog grada (Fes el Bali) ostali su netaknuti, što doprinosi njegovoj tajanstvenosti. Obilazak medrese Bu Inanija i foto pauza kod čuvenih zlatnih vrata kraljevske palate. (Cena 35 €).

Vožnja džipovima po Erg Čebi dinama- (Cena 40€).

Razgledanje Kasbah Taourirt u Ourzazateu- (Cena 15€).

Razgledanje bašte Mažorel- Ovaj predivnu pejzažnu baštu je kreirao francuski orijentalista Žak Mažorel u periodu od 1923 do 1963. Godine; da bi je očaran njenom lepotom 80’tih godina, sa sa svojim partnerom Pijerom Beržeom, otkupio čuveni francuski dizajner Iv Sent Loren. Koliko ljubavi i kreativnosti je uložio u restauraciju iste, govori i podatak da se tu nalazio i njegov pepeo. (Cena 19 €).

Razgledanje Marakeša- Nekadašnja prestonica Maroka, poznata kao “crveni grad”, je izgrađena u XI veku, u podnožju Visokog Atlasa. Obilazak Bahia palate, čiji je najveći deo palate uništen nakon pada saidske dinastije, ali je ostalo dovoljno da se nasluti bogatstvo u kom su živeli. Šetnja uskim ulicama medine, sa mnogobrojnim prodavcima i obilazak najživopisniji trga u Maroku  Džema-el-Fna, koji podseća tokom dana i večeri na ogromno šareno vašarište sa akrobatama, ukrotiteljima zmija i muzičarima. Foto pauza ispred velike džamije sa 70 metara visokim minaretom Kutubija podignutim u XII veku, koji je zaštitini znak grada i verovatno najsavršeniji islamski spomenik u severnoj Africi. (Cena 30 €).

Cene su formirane na bazi min. 40 osoba.

Cena paketa ekskurzija je 120 evra.

 

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 3 meseci po povratku sa putovanja)  je potrebna viza za Maroko i obezbedjuje se posredstvom agencije. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Prilikom prijavljivanja je potrebno dostaviti kopiju pasoša.

 

Valuta: Marokanski dirham –  MAD  1 € = 10,4 MAD        1USD= 9,50 MAD

Klima: Mesec mart se karakteriše prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 17°-25°C, ali se noću mogu spustiti i ispod 10°C. Povremeno moguća kiša.

 

PRIJAVLJIVANJE DO  31. JANUARA 2020.  ILI DO POPUNE MESTA. Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,

na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

   gotovinski

   čekovima građana do 6 mesečnih rata.

   platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

   kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

   kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

   preko računa.

   kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

   administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO).   

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 120 putnika. Krajnji rok za prijavu je 31. januar 2020. ili do popune mesta.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

                                                                              

                                                                                  Cenovnik br.2 važi od 01.12.2019. godine

 

 

 

                                                                                          MAROKO

                                                                                                          TAJNE PUSTINJE

                                                                                    6 dana / 5 noćenja- avionom i autobusom

                                                                          Polazak: 29. mart 2020 / Povratak: 03. april 2020.

 

Maroko je zemlja sa mnogobrojnim i jako izraženim prirodnim i društvenim kontrastima. U istim granicama su plodne ravnice, preko 4000 metara visoki vrhovi Atlasa, zelene oaze usred nepregledne Sahare, gotovo 3000 kilometara atlanskih i preko 500 kilometara mediteranskih obala i predivni predeli na obroncima Srednjeg Atlasa koji neobično podsećaju na alpske pejzaže po kojima je Maroko prozvan ”afričkom Švajcarskom”.

Neizmerno bogati i krajnje siromašni žive na istom prostoru, ujedinjeni istom verom, sa zajedničkim predvodnikom nacije, preduzimljivim kraljem Mohamedom VI čiji se slavni preci, vladari Alauitske dinastije smenjuju na marokanskom prestolu više od 350 godina. Pored kosmopolitske Kazablanke, jedne od najlepših afričkih luka, čije ime izaziva romantične asocijacije, nezaobilazna mesta u poseti ovoj zanimljivoj i raznolikoj zemlji su drevni carski gradovi Rabat, Fes, Marakeš i Meknes čije se vreme osnivanja, procvata ili primate u prošlosti uvek poklapalo sa ”zlatnim dobom” neke od šest velikih marokanskih dinastija. 

 

 VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
(29.03.2020.) BEOGRAD-FES Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera Big Blue u 05:00 časova. Poletanje za Fes u 07:00 časova (let JU9090). Dolazak u 10:50 časova. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Fesa. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 2
ERFURT
(30.03.2020.) FES-MIDELT-ERFOUD (422 km) Nakon doručka, kreće se putem Srednjeg Atlasa, 400 m.n.v iznad Fesa, penjući se na visine više i od 2.000 m.n.v, odakle se pružaju predivni kontrastni pejzaži impozantnih masiva sa neobičnim stenskim formacijama i brdima prekrivenim gustim šumama kedra. Usputno zaustavljanje u Ifranu, živopisnom skijalištu na 1650 metara, koje je poznato po seoskim kućicama u evropskom stilu sa kosim krovovima. Sledeće zaustavljanje je u Mideltu, bivšoj francuskoj kolonijalnoj ispostavi. Nastavak vožnje do Erfouda. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera.
Dan 3
Ourzazate
(31.03.2020.) ERFOUD-TINGHIR-OURZAZATE (310 km) Fakulativni vožnja džipovima Erg Čebi dinama u susret izlazećem suncu ili slobodno vreme. Nakon doručka, vožnja autobusom do Todranske klisure, zatim šetnja kroz litice i dolinom Tinghir-a. Usputno zaustavljanje u Kala Mguna i dolini Ruža, koja odražava različitost egzotičnog pejzaža, od kamene pustinje, do drveća mimoze i oaze urminih palmi. Dolazak u Ouarzazate i fakulatitvni obilazak tvrdjave Taourirt. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
MARAKES
(01.04.2020.) OURZAZATE-AIT BENHADOU-MARAKEŠ (213 km) Nakon doručka u hotelu, rani odlazak u Ait Benhadou, koji je dom jednog od najpoznatijih kasbaha i korišćen je kao mesto snimanja desetina filmova. Vekovima je ova oaza na obalama reke Oued Ounila bila ključno središte trans-saharske trgovačke rute i to nasleđe je ispisano na zidovima kasbe ovog UNESCO-vog lokaliteta. Nastavak vožnje do Marakeša. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
MARAKES
(02.04.2020.) MARAKEŠ Doručak. Slobodno jutro ili fakultativni obilazak bašte Mažorel. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Marakeša. Večera. Noćenje.
Dan 6
BEOGRAD
(03.04.2020.) MARAKEŠ-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 12:10 časova (let JU9093). Dolazak u 16:10 časova.